Det som kallas för det Syriska inbördeskriget har i mångt och mycket fått formen av en ren invasion där utländska jihadister beväpnas och sponsras av Qatar, Saudiarabien, Turkiet och USA.

I konflikten, som pågått sedan januari 2011 har tiotusentals människor dött, till stor del till följd av den utländska inblandningen. Nu vill USA:s president, Barack Obama, även blanda sig i den fysiska striden med amerikansk vapenmakt.

Vi har sett samma scenario utspela sig om och om igen. Men den här gången står väldigt få länder bakom USA krigsplaner. Även den amerikanska hemmaopinionen är kritisk.Förtroendet för USA är lågt över hela västvärlden, men i Sverige är förtroendet starkare än på många håll. Vi har också den kanske mest pro-amerikanska massmedian i Europa.

Med anledning av Barack Obamas krigshetsande och hans planerade resa till Sverige senare i veckan genomförde Nordisk Ungdom en solidaritetsaktion för Syrien i centrala Stockholm. På en bro ovanför Kungsgatan vecklade aktivister ut en banderoll med budskapet direkt riktat till Barack Obama: Obama keep your bloody hands out of Syria!

[youtube height=”350″ width=”420″]http://www.youtube.com/watch?v=xC5O65Zwirw[/youtube]

2 Comments

Martin · 4 september, 2013 at 22:04

Bravo! De Syrier som stödjer Syrien är många många fler än de som vill förstöra landet och ge sig hän åt en orgie i våld och blod. Passerade demonstrationen på medis idag och Syrierna var många och blandat barnfamiljer, män, kvinnor. Jihadisterna var en handfull unga aggressiva män.

Robin · 5 september, 2013 at 00:03

Varför bryr ni er om Syrien och Palestina och sånt mög? Det är anledningen att jag inte går med i nordisk ungdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *