Den 11 december samlades för 10 året i rad vanliga svenskar, aktiva nationalister och utländska gäster i Salem, för att protestera mot det svenskfientliga våldet.

CIMG5567mini

Då svenskhatet inte minskat utan snarare ökat de senaste 10 åren är  manifestationens paroll minst lika viktig nu som då.

CIMG5567mini

CIMG5567mini

Ungefär 850 personer deltog i årets demonstration enligt arrangörernas beräkningar.

CIMG5567mini

CIMG5567mini

Väl framme vid den gående demonstrationens slut serverades varm glögg och pepparkakor till de frusna deltagarna.

CIMG5567mini

Den omtyckta tyska trubaduren Frank Rennicke framförde flera låtar mellan talen.

CIMG5567mini

Dan Eriksson från Salemfonden berättade om vilka effekter som manifestationen fått på samhället. “När manifestationen tog sin början för tio år sedan hade ingen hört ordet svenskfientlighet innan vi introducerade det. Idag är ordet känt för alla och används till och med i Sveriges riksdag”

CIMG5567mini

Tony Bamber från brittiska nationaldemokraterna BNP höll ett mycket uppskattat tal. Han talade om de band som finns mellan skandinaver och britter och vikten av att Européer lägger alla tidigare konflikter bakom sig för att bekämpa gemensamma fiender.

CIMG5567mini

Många var det som ville tända ett ljus eller lägga en krans. Även om många inte kände Daniel personligen så har hans död kommit att symbolisera alla de mord och allt det våld som årligen sker i svenskfientlighetens tecken.

CIMG5567mini

Nellan var en personlig vän med Daniel och höll ett berörande tal där hon berättade om den vänskap och givmildhet som Daniel stod för.

CIMG5567mini

Sista talare var Udo Pastör från det tyska nationaldemokratiska partiet NPD. Pastör talade om vikten att inse vilka som egentligen är skyldiga för alla de brott som drabbar inte bara svenskar utan alla européer. Han betonade även vikten av att bevara det unika kulturarv som vi européer har.

Categories: Aktivism