Ingvar Kamprad har gått hädan. Han dog omgiven av sin familj i sin hemort i Småland efter att ha insjuknat i en lunginflammation.

Även om det inte kommer som en chock att en 91 årig man har lämnat jordelivet, upplever ändå många en känsla av förlust och saknad när IKEAS grundare slutligen har lämnat oss.

Nordisk Ungdom vill ta tillfället i akt att hedra Ingvar Kamprad för hans gärning och hans tidigare engagemang. Som många redan vet, var Ingvar Kamprad en övertygad anti-kommunist i sin ungdom och agerade på sin övertygelse när han engagerade sig i bl.a. Nysvenska rörelsen under 1900-talets mitt.

Han kände ett ansvar för Sverige, men kände också ett ansvar för sitt företag och de familjer som var beroende av IKEAS välgång för sin försörjning, varför han ägnade andra halvan av 1900-talet att bygga IKEA till ett av världens mest framgångsrika företag och erbjöd tiotusentals svenskar en möjlighet att intjäna brödfödan.

En av hans större bedrifter var att genom innovativ skatteplanering undanhålla den socialdemokratiska staten hans surt förvärvade pengar, med följden att han i realiteten kraftigt hämmade sossarnas framfart i Sverige och donerade istället pengar oavkortat till både sjukvården och olika pensionärsföreningar.
Vi tackar honom för detta! Vi tackar honom för hans gärning. Vi sörjer med hans närmaste och önskar honom en välförtjänt vila.

Categories: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *